top of page
Usalama 1.jpeg

STATUS USALAMA

STATUS 3 MÅNEDER EFTER ETABLERINGEN - JULI 2021

Huset:

I april 2021 rejste jeg hjem efter etableringen af Usalama. Siden da er der sket rigtig mange ting. D. 19/7 -2021 overraskede jeg først de to ansatte på Usalama, barnepige Rachel og hendes lillebror Musaa på hjemmet. Jeg ville gerne have mig et virkelighedsbillede af, hvordan hjemmet stod, når jeg ikke var i Tanzania. De havde ingen idé om, at jeg var kommet tilbage. Det var til stor overraskelse og gensynsglæde, at vi igen var samlet og hjemmet stod lige så flot som da jeg forlod det. Man kan se at der bor 7 børn i huset, men det er kun dejligt at se, at det er tilladt at lege med lige præcis det man gerne vil, både på værelserne og i stuen. Det stod simpelthen så flot og meget finere end jeg havde turde håbe på, da forventningerne og standarterne til vedligeholdelse, rengøring mm. kan være meget forskellige. Alle vores aftaler ift. madplan, sengetider, fødselsdagsfejring, lektiehjælp, oprydning, rengøring osv. bliver overholdt til punkt og prikke.


Børnene:

Da børnene kom gående hjem fra skole, var det endnu en gang til stor overraskelse og glæde. Jeg blev overfaldet med kram og kindkys. Børnene stortrives på Usalama og det kan mærkes, at de netop har været hjemme på ferie hos deres tilbageværende familiemedlemmer. De havde alle haft det godt, men de fortalte også, at de var glade for at være tilbage på deres egne værelser, til deres eget legetøj og TV i stuen med tilhørende PlayStation. Det er sundt for børnene at være hjemme hos familien og opretholde den gode kontakt, samt ikke at glemme, hvor de kommer fra. Man kan mærke, at der er kommet flere rutiner og at børnene er blevet tættere med hinanden samt Rachel og Musaa. De bruger de voksne meget mere, både til hjælp og sjov, efter de er blevet tryggere ved dem. Alle børnene er i god fysisk form og man kan se, at de både er vokset en lille smule, samt får bedre mad end da de først flyttede ind på Usalama.


Skolen:

Efter et møde med skoleinspektøren, stod det meget klart, at alle børnene klarer sig rigtig flot på privatskolen. Moshi, Shalom, Eyan og Hadija går alle i Babyclass og det er tydeligt at se og høre, at de er meget lærenemme og der kommer flere og flere engleske ord i vores samtaler, som ellers foregår mest med tegn og fagter, samt en smule swahili. Geofrey klare sig stadig rigtig godt i Class 1 og er den dygtigste til engelsk på Usalama, da han har gået på privatskolen siden han var 4 år. Han er god til at hjælpe de andre, når vi snakker sammen. Yasser som også er i Class 1, havde en svær start og blev med nød og næppe optaget på privatskolen. Han har fået privatundervisning flere gange om ugen siden jeg rejste hjem i april. Han har nu rykket sig så meget, at han på nuværende tidspunkt ikke længere behøver ekstraundervisning og skoleinspektøren var meget imponeret over ham. Han er simpelthen blevet så dygtig, at det er svært at forstå. Han forsøger at snakke engelsk så snart han ser sit snit og det er så hyggeligt at følge med i. Hadija er påbegyndt ekstraundervisning, da hun skal springe næste trin over i ”Pre-school” så hun kommer til at passe i aldersgruppen med sin klasse. Derfor hopper hun fra Babyclass til Prep-Class (svare til 0 klasse i dansk skole) og derfor skal hun ikke gå i Intermedia-Class med de andre fra Usalama.

( Pre-school: Baby-Class Intermedia-Class Preparation-Class )


Udflugter: 

En sum af støttemedlemmernes sponsorater, går til at børnene kan få oplevelser som der ellers ikke ville være råd til. Og i denne omgang fik børnene mulighed for at komme på en 3-dags safari tur hen over en weekend. Det var en kæmpe fornøjelse for både børn og voksne og en helt gennemført tur i 3 forskellige nationalparker. Tarangire Nationalpark, Lake Manyara Nationalpark og Ngorogoro nationalpark. Børnene var så dygtige og overvældet. De snakker stadig meget om turen og vi har kun tegnet og leget dyr siden hjemkomst. Løvernes konge er blevet den nye yndlingsfilm.


Frivillige:

Usalama har været så heldig, at hele 6 personer har meldt sig som frivillige i løbet af den sidste tid og har været hernede hen over sommeren. Så der har været en masse leg, kreativitet og fællesskab, som børnene har været så gode i. Flere har allerede henvendt sig med et ønske om at blive frivillig hos Usalama.

bottom of page