top of page
IMG_4048.jpg

             LÆR BØRNENE PÅ USALAMA AT KENDE

IMG_4195.jpg

EYAN MANSUR SUMRI

Eyan er fra maj 2015 og kommer fra byen Leganga, der ligger ikke langt fra Usalama.

Eyan er en nysgerrig dreng, der er meget kontaktsøgende og elsker at give kram. Han har en stor interesse for fodbold og leger ofte med Geomag, Spiderman-figurer og tegner med kridt, som er blevet taget med hjemmefra Danmark.

Desværre mistede Eyan sin mor til en ukendt sygdom, da han kun var 1 år gammel. Hans far har aldrig været en del af hans liv og har derfor ingen kendskab til ham.

I Leganga boede Eyan sammen med sin halvbror Yasser, der også bor på Usalama. De deler samme mor. Derudover boede de sammen med deres bedstemor og oldemor. Desværre kunne bedstemoren ikke tage sig af drengene på grund af sin alkoholafhængighed.

Usalama har derfor givet Eyan og Yasser en tryg og kærlig hjemmemiljø, hvor de får den støtte og omsorg, de har brug for.

image00004.jpeg

YASSER HAMISI SIMBA

Yasser er fra april 2013 og kommer også fra byen Leganga, der ligger i nærheden af Usalama. Tidligere gik Yasser på en statsskole, men i øjeblikket prøver vi med privatundervisning, så Yasser kan blive optaget på en privatskole.
I starten var Yasser lidt tilbageholdende og nervøs på grund af den store omvæltning. Han reagerede sent på forandringerne. Men efter lidt tid viste det sig, at han er en nysgerrig og aktiv dreng. Han elsker fodbold og badminton og har stor fascination af biler. Han er også blevet meget kontaktsøgende, og når tillid er opbygget, vil han helst bare hænge på ryggen af en voksen.
Desværre mistede Yasser sin mor til en ukendt sygdom, og han har aldrig kendt sin far. I Leganga boede Yasser sammen med sin halvbror Eyan, der også bor på Usalama. De deler samme mor. Derudover boede Yasser sammen med sin bedstemor og oldemor. Desværre kunne bedstemoren ikke tage sig af hverken Yasser eller Eyan på grund af hendes alkoholafhængighed.
Yasser oplevede desværre alt for ofte, at der ikke var mad derhjemme, og han blev ofte efterladt alene hjemme sammen med sin halvbror og deres blinde oldemor.
Usalama har derfor givet Yasser den nødvendige omsorg og støtte, så han kan vokse op i et trygt og kærligt miljø.

HADIJA SELEMAN
MAKUNGA

Hadija er fra februar 2013 og kommer også fra byen Leganga, der ligger i nærheden af Usalama.

Hadija er en høj, smuk og smilende pige, der ikke er bleg for at give kram. Hun er meget kontaktsøgende og vil hjertens gerne holde i hånden.

Desværre mistede Hadija sin mor i et trafikuheld, da hun kun var seks måneder gammel. I Leganga boede hun sammen med sin moster, kusine, fætter, bedstemor og kusinens lille baby.

I mange år levede Hadija i den tro, at hendes moster var hendes mor. Men hun er nu blevet fortalt, hvad der er sket med hendes rigtige mor. Desværre havde mosteren ikke midlerne til at tage sig af og forsørge Hadija.

Hadija kender ikke sin far og har aldrig mødt ham før.

Hadija skal starte i pre-school på en privatskole, hvor hun vil få mulighed for at lære og udvikle sig i et trygt og støttende miljø.

IMG_4213.jpg
158640760_1669581860097322_4987042418605

GEOFREY GODFREY
URASSA

Geofrey Godfrey er fra februar 2014 og kommer fra en landsby tæt på Moshi.
I en længere periode blev Geofrey sponsoreret af en tysk kvinde, men desværre kunne hun ikke længere være hans sponsor efter at have været involveret i en ulykke. Geofreys tidligere sponsor ønskede også, at han skulle flyttes fra det statsejede børnehjem, hvor han har boet siden han var 5 år gammel.
Geofrey elsker at kigge på biler og motorcykler samt at spille en masse fodbold. Han kan virke stille i starten, men når man lærer ham at kende, viser han sig som en dreng, der er nem til at grine og har et stort smil. Han elsker at underholde med fjolleri, spil og leg.
Begge af Geofreys forældre døde af malaria, da han var meget lille. Hans onkel tog sig af ham i et par år, men efter et stykke tid kunne han ikke længere klare opgaven, og Geofrey blev derfor anbragt på et statsejet børnehjem i Leganga. Det har været hans eneste hjem siden da. Desværre har forholdene på børnehjemmet været meget dårlige, og der har været tilfælde af omsorgssvigt på daglig basis.
Usalama er derfor en værdifuld mulighed for Geofrey, hvor han kan få den kærlighed, omsorg og støtte, som han har brug for i sit liv.

MOSHI ELISHA
MOHAMMED

Moshi er fra july 2017 og kommer fra landsbyen Kosongo.

I starten var Moshi en lille og genert pige. Hun er dog nysgerrig og observerende, og når hun først har observeret dig, vil hun hjertens gerne hænge på armen af dig.

Hun elsker også at fortælle røverhistorier på swahili blandet med engelsk. 

Desværre forsvandt faren ud af billedet, da Moshis mor blev gravid. Tragisk nok døde Moshis mor under fødslen.

Moshi har boet hele sit liv med sin bedstemor, der desværre er halvsidigt lammet. For at hjælpe bedstemoren har Moshis datter flyttet ind permanent, efter at hun mistede sit eget hus.

Usalama er derfor en vigtig ressource for Moshi, hvor hun kan finde støtte, omsorg og en tryg ramme, der er nødvendig for hendes trivsel og udvikling.

IMG_4210.jpg

GRACE OG SHALOM JOHN

Grace er fra november 2011
Hun er en imødekommende, slank og smuk pige, der altid gerne vil komme og give dig et kram, når du træder ind ad porten. Grace elsker musik og nyder at stå foran spejlet, hvor hun synger og danser.
Shalom er fra september 2016. 
I starten var Shalom lidt nervøs, men når han først har set én an, kommer han løbende med åbne arme. Shalom elsker at lege med klodser, klatre i træer og både sparke og kaste bold.
Både Grace og Shalom er en del af Usalama-familien, hvor de får støtte og omsorg til deres trivsel og udvikling.

grace_edited_edited.jpg

SHALOM JOHN SERAFINI MACHANGE

rachel og dets mus.jpg

GRACEEL JOHN MACHANGE

shalom_edited.jpg
bottom of page