top of page

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL
ANZA USALAMA

HVORDAN SIKRES DET, AT FAMILIERNE IKKE BLIVER SÅ AFHÆNGIGE AF HJÆLPEN, AT DE OPGIVER AT FORSØRGE SIG SELV?

Mødrene i familierne har alle sammen småjobs, som indtil videre har sørget for deres overlevelse. Nogle dage er energiniveauet dog ikke til at tage af sted på arbejde. 
Derfor, ved hjælp til at få opfyldt de basale behov, håbes der på, på sigt at få skabt mere overskud i hverdagen, så der også er mere tid og overskud til at arbejde. 
Hele visionen med projekt Anza Usalama er at generere overskud i familierne til på sigt at skabe mere selvstændighed, og vigtigst af alt, at forældrene kan være gode forbilleder og derved skabe et andet billede af voksenlivet til børnene. Vi håber at komme til at hjælpe børnene med at bryde den negative sociale arv. Når nødhjælpen bliver leveret en gang om måneden, vil vores samarbejdspartnere altid gøre status over, hvordan det går.

HVORDAN SIKRES DET, AT DINE LOKALE SAMARBEJDSPARTNERE TAGER ALLE/NOGLE AF PENGENE TIL SIG SELV?

Lige så vel som man stoler på sine samarbejdspartnere hjemme i Danmark, så stoler man også på sine samarbejdspartnere i Tanzania. Hvis det opdages at der bliver taget af pengene, er det selvfølgelig fyringsgrundlag, og derved mister de deres indkomst.
Inden samarbejdets begyndelse vil der blive udarbejdet en kontrakt samt retningslinjer, derudover vil der altid være en tæt kontakt imellem os og vores samarbejdspartnere.

NÅR DER FØDES NYE BØRN I FAMILIEN, BETYDER DET SÅ AT HJÆLPEN FORVENTES FORLÆNGET?

Nej. Hvis mødrene i familien vælger at få en ny mand og derved få flere børn, så forventes der at manden selv er i stand til at forsørge sit barn.

HVORDAN UDVÆLGES FAMILIERNE?

Vi har personligt selv været ude og møde familierne, og snakke med dem. Vi har mødt de fleste familier i forbindelse med etableringen af børnehjemmet Usalama. På den måde har vi kunne danne os et billede af, hvordan vi skal hjælpe, og hvad der passer bedst til de enkelte familiers behov.

bottom of page