top of page

MØD ANZA USALAMAS FAMILIER

FAMILIEN ATHUMANI

Familien Athumani består af bedstemor ved navn Moshi Juma, og hendes datter Zena.

Zena har fire børn. Bakari, født i 2004, og går på Secondary School. 

Joshua, født i 2011 og går på en statsskole. 

Anna fra 2013 , som bor hos en plejemor, og går på privatskolen Tumaini Trust Mission Schule. 

Michael, født i 2018, og som bor hjemme hos Zena, Moshi Juma, og Joshua. 

I huset boede også Moshi, men er flyttet til Usalama, og går også på privatskolen Tumaini Trust Mission Schule. Moshi er kusine til Zenas børn. 

Zenas mand, og faren til de tre yngste børn, døde i 2019 af en ukendt lungesygdom. Siden da har Zena haft svært ved at få tingene til at løbe rundt. Økonomien rakte ikke til at betale husleje, og efter seks måneder blev huset taget fra hende.

Da vi mødte familien boede de derfor alle syv sammen, i en lille hytte lavet af mudder og kolort. De bor i landsbyen Kisongo, hvor de desværre hverken har strøm, køkken, vand, toilet eller vinduer.

Zena står for at tjene pengene ved at flette hår, da hun desværre ingen uddannelse har.

Bedstemor Moshi Juma er halvside lammet, har talebesvær og kan ikke kontrollere sine arme. Hvad der skyldes lammelsen vides ikke med sikkerhed. 

Zena er en frustreret, men meget sød og kærlig mor, der ikke har midlerne til at tage sig af hele den store familie.  

Ved hjælp af familiens sponsorer sikres det, at både Anna, Moshi og Bakari kommer hjem på ferier, hvor der står mad på bordet. De vil forhåbentlig også blive mødt af en mor og bedstemor med mere overskud. Derudover sikres det at de basale behov også er dækket ind hos både Moshi Juma, Zena, Joshua og Micheal. 

thumbnail_image0.jpg

FAMILIEN PAULO

Familien Paulo består af mor Elizabeth, og sine fire børn, ved navn Daudi, Ester, Philomena og Faith. 

Daudi er født i 2002, og er med hjælp fra sponsorere er han startet på universitetet i Moshi. Han læser Human Resource Management. 

Ester er født i 2005, og går på Secondary School inde i Arusha. 

Philomena er fra 2011, og går på Secondary School. 

Faith er født i 2014, og grundet sponsorer var det muligt at få Faith i privatskole, hvor hun går sammen med de andre fra Usalama. 

Elizabeth mistede i 2013 sin mand til tuberkulose, mens hun var gravid med Faith. Til daglig arbejdede hun som vaskekone, men med en løn på 1,33 DKK i timen, stod hun hver måned mellem valget om pengene skulle bruges på at børnene kunne komme i skole, eller om maverne skulle mættes. 

Elizabeth er en sød og omfavnende mor, og netop derfor er hun også blevet ansat på Usalama Børnehjem, som en hjælpende hånd. 

Takket være sponsorerne har familien fået mulighed for uddannelse, samt et tilskud af mad hver måned. 

IMG_2714_edited_edited.jpg

FAMILIEN MAPHIE

Den store familie består af mor, far og deres syv børn. Familien bor i landsbyen Lerai. 

Huset familien bor i er bygget af mursten, har store huller, og har hverken døre eller vinduer. Tagpladerne på huset ejer familien ikke, og derfor kan de til hver en tid bogstaveligtalt stå uden tag over hovedet.

I takt med at der kun er stof for vinduerne og store huller i væggene efterlader det også familien som ekstra udsat for at blive inficeret med malaria. 

Familien består af mor, far, deres datter Godgiver fra 2020, deres søn Abiudi fra 2018, deres søn Abimeliki på fra 2015, deres tvillinger Gladness og Glory fra 2013, deres ældste søn Abisai fra 2010, og deres ældste datter Abigael fra 2008. 

Det er et hjertevarmt hjem man træder ind i, og selvom forældrene ikke har meget at gøre godt med, så prøver de at gøre det bedste for deres børn. Man mærker særligt morens gå-på-mod!

Faren arbejder som præst for en lille lokal kirke, dette job er desværre virkelig dårligt lønnet, og i perioder modtager faren slet ingen løn. 

Hverken Abiudi  eller Abimeliki var kommet i skole. Takket være familiens sponsorere er der nu penge til at alle børnene starter i privat skolen, sammen med de andre fra Usalama og Anza Usalama! Derudover går Abisai og Abigael i Secondary School. 

 

Familien har tidligere haft en sponsor, som betalte de tre ældste børns skolegang. Denne betaling stoppede uden at familien blev informeret, og derfor endte familien med en skolegæld ( på 7100 DKK). Da gælden ikke kunne betales, hentede skolen skødet på familiens hus. Skolegælden er nu blevet betalt og derved ejer familien nu igen deres eget hus. Sidenhen har en omsorgsfuld sponsor donerede penge til, at huset kunne blive bygget færdig, og tagpladerne er nu  b.la. også deres egne!

272137860_608182250531736_8551150685429825924_n.jpg
bottom of page