top of page
IMG_4582.jpg

HVEM STÅR BAG USALAMA?

Mit navn er Freja Detterberg, og jeg er 25 år gammel. Jeg er stifteren af Usalama og er bosat og studerende i København, hvor jeg læser en bachelor i markedsføring og international handel. Jeg forsøger at besøge Tanzania to gange om året, og udover det arbejder jeg med alt det administrative arbejde hjemmefra i Danmark. Efter min dimission fra gymnasiet i 2018 valgte jeg at tage tre sabbatår, hvor jeg arbejdede og rejste rundt i verden. Da jeg kom til Tanzania, kunne jeg ikke slippe tanken om at gøre en forskel. Efter at have været afsted som frivillig på et børnehjem i Tanzania blev jeg inspireret til at starte dette projekt.

Med støtte fra familie og venner begyndte jeg arbejdet med Usalama umiddelbart efter min hjemkomst fra min rejse rundt i Afrika om vinteren 2020.

Rejsen begyndte med at skaffe tilladelser, håndtere indsamlinger og tage sig af praktiske detaljer. Derefter gik jeg i gang med at indsamle penge udelukkende fra privatpersoner gennem sociale medier. Da jeg havde nået det minimumsbeløb, der var nødvendigt, rejste jeg afsted og begyndte at tage de første konkrete skridt i Tanzania. Det tog mig tre måneder i landet, og da jeg rejste hjem, stod der et nyt hus klar med en ny barnepige og syv børn, der ikke kendte hinanden, som nu skulle vænne sig til deres nye tilværelse.

bottom of page